• novintasfieqom@gmail.com
  • 02536650506

کیفیت آب در گلخانه ها چه ضرورتی دارد؟

کیفیت آب در گلخانه ها چه ضرورتی دارد؟

 کیفیت آب در گلخانه ها چه ضرورتی دارد؟

یکی از عوامل در رشد کیفیت محصول در گلخانه آب تصفیه شده است.در بیشتر گلخانه ها دیده شده که از آب نامرغوب استفاده شده و محصولات آن ها دارای کیفیت مطلوبی نمی باشد.

عوامل بسیاری جهت تعیین کیفیت آب وجود دارد.

مهمتربن آنها نمک های محلول ، قلیائیت و نسبیت جذب سدیم می باشد.

ولی چند مورد دیگر باید قابل توجه باشد، از جمله نمکی که در آب سخت مثل کلسیم و منیزیم، فلزات سنگین یا یونهای سمی خرد وجود دارد.

برای مشخص شدن این مساله ، آب را باید در آزمایشگاه های مجهز به آزمایش آب که برای هدف آبیاری می باشند ارسال و آزمایش شود.

زمانی که آب نامطلوب باشد باعث عدم رشد سریع گیاهان و زیبایی گیاهان زراعی باشد و در برخی مواقع منجر به مرگ گیاه می شود.

نمک هایی که محلول بالاتری دارند می توانند به طور مستقیم به ریشه گیاه آسیب وارد کنند و در جذب آب و مواد مغذی دخیل باشند.

نمک ها توانایی اینکه در حاشیه برگ های گیاه جمع شوند را دارند و این  امر باعث سوزش لبه ها می شود.

آبی که قلیایی آن بالا باشد توانایی اثرات خنثی روی PH محیط را دارد.با جذب مواد مغذی و ایجاد کمبودهای مغذی باعث سلامتی گیاهان شود.

تصفیه آب در گلخانه ها

نمک های محلول / شوره ها

شوری آب با هدایت الکتریکی (EC) اندازه گیری می شود.این یک اندازه گیری مبنی از کل مقدار نمک های حل شده در آب است. آب خالص یک هادی ضعیف می باشد اما بلعکس آن آب شور هادی قوی می باشد.

EC به عنوان decisiement در هر متر (ds/m) میکلوسیم ها در سانتی متر (vs/cm) یا millisiemens در هر سانتی متر  گزارش شده است.با توجه به نوع ، مرحله رشد و اندازه ظرف محصولات زراعی از نظر حساسیت به شوری متفاوت هستند.به طور کلی می توان گفت که گیاهان بالغ متحمل ترین و شاخه های گیاهی حساس ترین هستند.

-سدیم (سدیم)

-کلسیم (++ca)

-منیزیم (منیزیم++)

-آهن (++fe یا +++fe)

– بی کربنات (-HCO3)

-کربنات (-CO3)

-سولفات(-so4)

کلرید (-cl)

به طور معمول نمک های محلول در آب به وسیله ی آزمایشگاه های کیفیت آب اندازه گیری می شود.ولی کنتور های قابل حمل و باتری قابل استفاده در شرکت های تامین گلخانه در دسترس کشاورزان می باشد.

برای مثال آب با EC بیش از 1.5  MS/cx حاشیه ای برای گلخانه ها در نظر گرفته شده است و این امر اگر بیش از 2.2 میلی متر در سانتی متر باشد برای گیاهان توصیه  نمی شود.

دامنه مناسب 1.5ms/cx و 0.3EC می باشد. برای شاخه ها و نهال ها 5.0 ms/cx توصیه می شود.

آزمایش آب

در طول سال نوساناتی در کیفیت آب وجود دارد. حداقل در سال سه الی چهار بار باید تجزیه و تحلیل کامل آب صورت گیرد.

در صورت استفاده کردن از چاه های جدید و آزمایش مداوم ECو PH آنالیز آزمایشگاهی قبل از فصل توصیه می شود.

برای تجزیه و تحلیل کردن آب باید آن را به آزمایشگاه ارسال کرد تا برای مطلوب بودن آّبیاری (خلاف مصرف انسان ) مورد بررسی قرار گیرد.

موقع جمع آوری آب برای آزمایش اجازه دهید آب به مدت 20 دقیقه آزاد شود و سپس آن را در یک بطری پلاستیکی جدید جمع کنید.

این را به خاطر داشته باشید که بطری باید کاملا پر شود و درب آن نباید فلزی باشد.

دیدگاه خود را بنویسید

ما در جهت پیشرفت اهداف شرکت با به کار گیری پرسنل مجرب و متعهدو خلاق در زمینه طراحی و ساخت دستگاه تصفیه آب در تمام نقاط داخل و خارج از کشور در محیطی کاملا مدرن و حرفه ای و با به کار گیری بهترین قطعات در ساخت دستگاه ها تلاش داریم تا در اولین گام با ارج نهادن و‌شریک دانستن پرسنل حرفه ای در جهت تامین نیاز مشتری و‌رسیدن به اهداف شرکت بیشترین تلاش را داشته باشیم .